Långtidssjukfrånvaro hos arbetshandikappade arbetare: En undersökning inom Samhall Bohusgruppen - Cramér, Gun; Brzokoupil, Kurt; Simonsson, Marie-Louise (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
En studie har genomförts av förekomst och bakgrundsfaktorer av långvarig sammanhängande sjukfrånvaro hos arbetshandikappade arbetare inom Samhall Bohusgruppen. Sådan frånvaro visade sig vara vanligast hos kvinnor och kunde i regel hänföras till diagnosen rörelsehinder eller psykiskt handikapp. Artikeln diskuterar olika möjliga åtgärder för att öka de anställdas möjlighet och motivation att delta i arbetet.