Logopeden och de språkstörda barnen - Johnsen, Birgitta (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Inget språk utan tankar - inga språkliga utryck utan kommunikativ vilja och rörelseförmåga - ingen kontakt utan förmåga till kommunikativt samspel! En bedömning av barns tal och språk omfattar många olika språkliga och icke språkliga aspekter. Behandling av tal- och språkstörningar borde vara ett lagarbete mellan flera olika yrkesgrupper. I denna artikel skissas barnlogopedins utveckling i Sverige, olika typer av språkstörningar samt deras sociala konsekvenser.