Språkotek — lekotek för språkstörda barn - Segnestam, Ylva (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Projekt Språkotek genomfördes i Uppsala under delar av 1986 och 1987. Projektet finansierades av Socialdepartementet och huvudman var Uppsala kommun. De språkstörda barn som deltog i projektet valdes ut av logopeder vid foniatriska avdelningen UAS eller barnhälsovården och ingick i den kommunala barnomsorgen. Projektledare var leg logoped Ylva Segnestam som nedan beskriver verksamheten.