Nytt från FSS - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Föreningen Sveriges Socialchefer, samlade till studiedagar i Nyköping under temat "Välfard och delaktighet for alla - en uppgift bara for socialtjänsten?" har på årsmötet beslutat göra följande uttalande: "Vi ser med stor oro att många människor fortfarande står utanför välfardssamhället. Människors levnadsvillkor när det gäller bostad, arbete, hälsa, ekonomisk standard mm uppvisar inte bara oacceptabla skillnader. Det finns också undersökningar som visar att dessa klyftor tom ökar. Många människor står dessutom utanför välfardssamhället i betydelsen rätt till ett aktivt liv, präglat av delaktighet och social gemenskap.