Relationen mellan mål, behov och kompetens behöver studeras oavsett målens ideologiska rimlighet - Lagerberg, Dagmar (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Målen har haft en utveckling som kunnat förutses. Men just detta kräver en undersökning om relationen mellan tex mål, kompetens och behov.