Diabetikers livssituation och oro : - en uppföljning av dagvårdsverksamheten vid medicinkliniken, Regionsjukhuset, Örebro - Eriksson, Carl-Gunnar; Fagerberg, Sven-Erik; Nilsson, Margareta; Stubbe, Berit (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Att leva med en kronisk sjukdom kräver en långvarig anpassning och omställning av levnadssättet. För detta krävs kunskap, men också självtillit för att egenvården skall fungera. Detta kräver att hälso- och sjukvården kan möta en lång rad olika behov som den kroniskt sjuke har särskilt vid insjuknandet. En väg som prövats vid medicinkliniken i Örebro är en dagvårdsverksamhet för diabetiker. I denna artikel som baseras på en 10-poängsuppsats inom ämnet grundläggande metoder i omvårdnadsforskning redovisas erfarenheter från utvärdering av dagvårdsvecka för diabetiker.