Nytt från FSS : Socialtjänsten i samhällsplaneringen - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
FSS har beretts tillfälle att lämna synpunkter på socialstyrelsens remissutgåva av allmänna råd "Socialtjänsten i samhällsplaneringen". FSS har allt sedan förarbetena till socialtjänstlagen starkt hävdat vikten av sociala aspekter i samhällsplaneringen. Att socialtjänsten måste engagera sig i samhällsfrågorna i vid mening är uppenbart inte minst mot bakgrund av att det är socialtjänsten som ser planeringens konsekvenser för svaga och utsatta grupper.