Infektionsepidemiologi i primärvården : Akuta luftvägsinfektioner bland barn - ett försummat hälsoproblem i u-land - Freij, Lennart; Krantz, Ingela (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Akuta luftvägsinfektioner hos barn representerar ett stort och hittills försummat globalt hälsoproblem. I denna artikel diskuteras de olika typer av forskningsinsatser, som kan behövas för att utforma och utvärdera kontroll- och vårdprogram för akuta luftvägsinfektioner bland barn i u-land. Utgångspunkten är ett samarbetsprojekt som inletts med Dept of Paediatrics, Addis Ababa University. Detta syftar till en serie av epidemiologiska studier av deskriptiv, analytisk och interventiv natur.