Klasskillnader i vissa slutenvårdsdiagnoser i Stockholms län 1976 och 1981 - Diderichsen, Finn; Romelsjö, Anders; Spetz, Curt-Lennart (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Risken att vårdas för hjärtinfarkt och lungcancer är kraftigt förhöjd för arbetare jämfört med tjänstemän. För bröstcancer är bilden den motsatta. Lägre socialgrupper vårdas också i större utsträckning på sjukhus för psykiatriska diagnoser än högre socialgrupper. Mellan 1976 och 1981 tycks skillnaderna mellan grupperna ha ökat. Information av detta slag kräver samkörningar mellan patientregister och Folk- och Bostadsräkningen på individnivå.