Mål och utvecklingsbehov inom servicesektorn : Målanalyser och intervjuer - Janson, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 1988)
Målen inom mödra- och barnhälsovård, socialtjänst och skola är breda och ambitiösa och går långt utöver verksamheternas traditionella kompetens. Vilka reella möjligheter har verksamheterna att förverkliga dessa mål? Kommun- och landstingspolitiker, tjänstemän, överläkare och rektorer intervjuades om målens ställning i verksamheten. Hur viktiga är de och hur lyckas man i arbetet med dem? Vidare ställdes frågor om särskilda behovsgrupper och om utvecklingsbehov. Genomgående är tillfredsställelsen låg. Endast hälsovårdens somatiskt förebyggande arbete får ett högt betyg. Fyndens tillämpbarhet utöver det aktuella fallet diskuteras