Måluppfyllelse och kärnkompetens : En enkätstudie - Lagerberg, Dagmar; Janson, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
"Barnfamiljerna och samhällets service" är ett femårigt forsknings- och utvecklingsprojekt förlagt till ett område i Uppsala. Projektets huvudsyfte är att uppnå en bättre anpassning mellan målgruppens behov och samhällets serviceutbud. I föreliggande studie har personal med ansvar för barn och barnfamiljer tillfrågats om sin syn på mål, måluppfyllelse mm. Enligt vad som framkommer tenderar måluppfyllelsen att skattas högst i fråga om "kärnkompetensen", dvs de arbetsuppgifter som är grundade i utbildning och tradition. Osäkerheten är större beträffande exempelvis samverkan. Anmärkningsvärt är att verksamheter som bedömer sin måluppfyllelse som god tenderar att inta en mer restriktiv hållning till samverkan och vice versa.