Svår alkoholförgiftning hos barn under 16 år : En fråga om ungdomligt oförstånd eller en allvarlig varningssignal? - Esscher, Eva; Sundelin, Claes; Thunström, Malena; Mellbin, Tore; Örtenberg, Elvie (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Nyare rön inom alkoholforskningen talar för att riskerna med tidiga avancerade alkoholvanor knappast kan överskattas. Det är därför av stor betydelse att söka finna behandlingsstrategier för berusade ungdomar som kommer i kontakt med vården. Att sådana strategier för närvarande saknas belyses i följande rapport från en barnmedicinsk klinik.