Distriktssköterskan och de äldre - Hedvall, Rut (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Grundiden om äldreomsorgen är att människan mår bäst - såväl till kropp som själ - om hon så länge som möjligt kan tillbringa sitt liv i sin invanda miljö - det egna hemmet. Vad detta kan innebära för distriktssköterskan i hennes område påpekas av Rut Hedvall i denna rapport. Rut Hedvall, sjuksköterska/utredningssekreterare vid SPRI, sjukvårdens och socialvårdens planerings- och rationaliseringsinstitut, Stockholm.