Traditionell och modern medicin - samarbete eller integrering - Sachs, Lisbeth (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Frantz Staugård har skrivit två böcker som redovisar hans studier om folkmedicinen i Botswana. Deras omedelbara syfte är att diskutera relationen mellan traditionell och modern medicin. Men det stimulerar också till funderingar till jämförelser mellan den biomedicinska och den folkmedicinska vårdens villkor. Båda behöver ses i ett kulturellt sammanhang och båda kan användas utifrån symboliska, kulturella kriterier, framhåller i nedanstående artikel socialantropologen Lisbeth Sachs, verksam vid Enheten för internationell hälso- och sjukvårdsforskning, Karolinska Institutet.