Nytt från FSS: Varför forskning? - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
Inom föreningen har en arbetsgrupp bildats för forsknings- och utvecklingsarbete. Birger Stark är en av gruppens ledamöter och han har i följande "programförklaring" försökt peka på några motiv och skäl till varför forskning inom det sociala verksamhetsområdet är viktigt och varför denna forskning bör vara fältanknuten.