Läkarutbildning om handikapphjälpmedel för vuxna med rörelsehinder - Ottosson, Lars-Göran; Rundfelt, Lena (Socialmedicinsk tidskrift, 1987)
I ett samhälle där handikapphjälpmedel fått en allt större betydelse för människor med funktionsnedsättningar ökar kraven på ordinatörernas intresse, engagemang och kunskap. Det är viktigt att de är medvetna om vilka rika möjligheter rehabilitering med handikapphjälpmedel kan erbjuda. Läkarna är en yrkesgrupp inom hälso- och sjukvården, som kan höja denna medvetenhet. Men det betyder att de måste ha god kunskap inom området. Handikappinstitutet har genomfört en utredning angående läkarnas utbildning om tekniska hjälpmedel för vuxna med rörelsehinder. Resultatet av denna beskrivs liksom också ett förslag till nivåanpassade utbildningar.