Om förväntningar och sorg kring det handikappade barnet - Fyhr, Gurli (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Att få ett barn som hamnar utanför samhällets vanliga normer för hur ett barn skall vara för med sig svårigheter som kan få konsekvenser för hela familjen under oöverskådlig tid. Att få ett barn som i verkligheten inte stämmer med de drömmar man haft, handlar inte bara om praktiska problem utan också om den djupt personliga kränkning som det innebär att vara upphovet till ett skadat barn. Att arbeta sig igenom sorgen och anpassa sig till den nya praktiska och psykologiska verkligheten kan vara en livslång process. Denna artikel är ett bidrag i arbetet för förståelsen av föräldrars sorgearbete och sorgens villkor.