Patientförsäkringen vid olycksfall på sjukhus - Uden, Giggi (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Kunskapen om patientförsäkringen och dess tillämpning vid olycksfall är bristfälligt såväl bland patienter som vårdpersonal, stor tveksamhet råder om vad som bör anmälas. Endast ett fåtal fall (30/499) av de som inträffat i Malmö under 1 år har anmälts. Det är tveksamt om just dessa bäst uppfyllt villkoren för ersättningsbarskada. Patienter som anmäldes var yngre och bättre orienterade än i hela skadematerialet. Bland övriga bakgrundsvariabler kunde ingen skillnad påvisas.