Lindrigt förståndshandikappade och arbete - Hellberg-Edström , Gunilla; Lindroth, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
I skolan försöker vi integrera de förståndshandikappade barnen, men när de uppnår vuxen ålder uppstår nästan total segregering genom utestängning från arbetsplatserna. Introduktionen på en arbetsplats och relationen till arbetsledare och arbetskamrater är avgörande för hur man klarar sig.