Anhörigas roll inom äldreomsorgen : - en kunskapsöversikt - Johansson, Lennarth (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
De äldre som inte klarar sig själva måste få hjälp. De som inte får hjälp av anhöriga eller andra närstående, måste få hjälp av samhället, och vice versa. När vi diskuterar dagens och morgondagens omsorg om äldre och långvarigt hjälpbehövande är det därför nödvändigt att ha kunskaper om hur den informella äldreomsorgen fungerar, dess omfattning, innehåll och karaktär. Den här artikeln är en översikt av vad vi vet, vad vi inte vet och vad vi borde veta om informell äldreomsorg.