Studiegrupp om självmord — en suicidpreventiv möjlighet - Renberg, Ellinor; Wennberg, Christina; Jacobsson, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
I Västerbottens län pågår för närvarande en successiv uppbyggnad av förebyggande insatser vad gäller suicid. Detta sker genom ett samarbete mellan landstinget och psykiatriska institutionen i Umeå. Utgångspunkten är att självmord kan förebyggas, men att man måste arbete på många olika nivåer samtidigt. I följande artikel presenteras en studiegrupp kring samtal om självmord som har hållits i en kommun i länet. Deltagare var befattningshavare från Sorsele kommun som i sitt arbete kommer i kontakt med problemet självmord. Studiegruppen har utgjort ett första led i det förebyggande arbetet och inneburit en viktig erfarenhet för planerandet av fortsatta förebyggande insatser.