Kognitiv psykoterapi - en behandlingsform i brännpunkten - Sohlberg, Staffan (Socialmedicinsk tidskrift, 1986)
Kognitiv psykoterapi är en behandlingsform som torde vara förhållandevis lite känd i vårt land men som gjort stora insteg inom psykiatri och angränsande områden i USA och England. Den har blivit föremål för en mycket seriös uppbackning. Principer, konkret utformning av behandlingen och preliminära resultat redovisas i ett par nyutkomna böcker på svenska.