Habilitering - men vad händer sen? Sammanfattning av en konferensrapport - Lagerkvist, Bengt; Nyberg, Gunnel (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Inom ramen för det regionala utvecklingsarbetet i de fyra nordliga länen arrangerades i september 1983 en konferens om ungdomar med svåra rörelsehinder i behov av särskilt stöd efter 20 års ålder. Den grupp som här kom i förgrunden var ungdomar med måttliga eller svåra funktionsnedsättningar/handikapp men utan utvecklingsstörning. Dessa ungdomar har i bästa fall varit väl omhändertagna i en habiliteringsorganisation medan de ofta saknat stöd för att etablera en självständig tillvaro i vuxenlivet. I nedanstående konferensrapport redovisas hur man försökt lösa problemen på olika sätt och exempel på angelägna fortsatta aktiviteter lämnas.