Registeranvändning och primärvård: - Erfarenheter från Dalby - Ejlertsson, Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Ett utvecklingsarbete, som i olika former har pågått sedan 1968, ligger till grund för det minidatorbaserade registreringssystem, som i dag används inom primärvården i Dalby primärvårdsdistrikt. Speciellt har en utveckling av datafångstrutinen skett. En minidator har möjliggjort, att en lång rad kvalitetshöjande rutiner har kunnat införas. Samtidigt är minidatorn arbetsbesparande, genom att den kan fås att skriva återkommande delar av journalen. Även om registrering i dag är relativt enkel och billig att införa - och till stor del även önskvärd - måste integritetsfrågorna framöver beaktas på ett helt annat sätt, än vad som sker nu.