Professionalism i barnavårdsärenden : Några reflexioner med anledning av tre nyutkomna böcker - Lagerberg, Dagmar (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Killen Heap, Kari: Barn som far illa. Behandlarens dilemma. Norska originalets titel: Barnemishandling. Översättning Lena Axelsson. Wahlström & Widstrand, Stockholm 1983. Jonsson, Berith, Kellberg, Sonia, Moberg-Hovmark, Ulla, Dahl-Hellström, Lisa, Holm, Birgitta: Barn och familjer. Metodutveckling i fosterbarnsvärd. LiberFörlag, Stockholm 1983. Håkansson, Hans, Stavne, Karin: "Jag känner mig så himla osäker ...". En bok om socialarbetaren i barnavården, om att vara i en mellanställning och ensam ansvarig. SkeabFörlag, Stockholm 1983.