Företagshälsovård och arbetsmiljö ur psykisk och social synpunkt - Lindell, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Företagshälsovården har idag goda erfarenheter och rutiner om praktiskt arbete rörande olycksfall, fysiska och ergonomiska problem. I arbetsmiljöavtal betonas vikten också av utbyggd psykosocial resurs inom företagshälsovården. Artikelförfattare är Jan Lindell, fil. lie. och arbetspsykolog, anställd inom Bygghälsans forskningsstiftelse. Han redovisar i artikeln olika aspekter om helhetssyn på arbetet och människan och beskriver en modell för hur företagshälsovården kan ha rollen både att ställa diagnos på arbetsmiljön ur psykosocial synpunkt och att rekommendera lämpliga åtgärder.