Social utblick: Vid startpunkten - Karlsson, Willy (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Så är vi människor funtade att vi varje gång vi genomfört en förändring tror att vi funnit den slutgiltiga lösningen. Nåja, en viss överdrift kanske. Men nog agerar vi som om påståendet vore sant. En rakt motsatt uppfattning skulle egentligen vara mera berättigad. De förändringar som ligger framför oss är alltid mera omfattande än de som vi genomfört. Vi befinner oss alltid vid startpunkten