Hälsoekonomi - en uppgift för socialmedicinen? - Calltorp, Johan (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Hälsoekonomin håller på att ta form som ett självständigt område inom undervisning och forskning. Syntesen mellan det ekonomiska och det medicinska perspektivet ger möjlighet till ny kunskap. Tvärvetenskap och närhet till sjukvårdens verklighet och dess mål är några viktiga förutsättningar för ämnets utveckling. Socialmedicinen bör aktivt vara med och forma hälsoekonomin i Sverige, vilket innebär såväl ett ansvar som en möjlighet.