Nytt från FSS : Intentionerna i socialtjänstlagen - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1985)
Föreningen Sveriges Socialchefers (FSS) styrelse har vid sammanträde den 3/5 1985 mot bakgrund av den debatt som förts ang. de metoder som uppges tillämpas vid sociala service-centralen i Alby beslutat göra följande uttalande. Det är angeläget att utvecklingen av nya arbetsmetoder inom socialt arbete stimuleras. Denna metodutveckling måste emellertid följa de grundläggande principer som fastlagts i socialtjänstlagen. Nya metoder kan inte få utvecklas utifrån privata och enskilda värderingar om hur människor ska behandlas. Mot denna bakgrund tar FSS med skärpa avstånd från de arbetsmetoder som beskrivits i Socialstyrelsens rapport ang. förhållandena vid Alby-kontoret.