Förtidspensionering - sjukdomsbegrepp - psykosociala aspekter - Jacobsson, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Arbetsmarknadens krav och tillgången på arbete har förändrats under senare år och kopplingen till sjukvården när det gäller att ta hand om effekterna av denna förändring har blivit alltför stark. Enskilda människor får bära de sociala och emotionella kostnaderna för den väsentligen politiskt betingade arbetsmarknadssituationen.