Skolans hälsoundervisning - en viktig länk i förebyggande vårdarbete - Persson, Harald (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
I Linköping genomfördes en försöksverksamhet med systematisk hälsoundervisning i skolan. Projektet kallas "Vuxenliv" och bygger på ett hälsoundervisningsmaterial som i England tagits fram i samarbete mellan beteendevetare och medicinare. Den närmare uppläggningen redovisas i nedanstående artikel som också ger en översikt över internationella utvecklingstendenser inom hälsoundervisningen.