Forskarutbildning i omvårdnad - Smedby, Björn (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Björn Smedby redogör för olika modeller för forskarutbildning och överbryggande utbildning med inriktning mot omvårdnad. Han ger också en kort presentation av forskarutbildningen vid det tvärvetenskapligt organiserade programmet för omvårdnadsforskning i Uppsala, för vilket han varit föreståndare i fyra år. Även medicinska forskningsrådets insatser för om vårdnadsforskningen berörs.