Att mäta funktionell kapacitet i det kliniska vårdarbetet - Hamrin, Elisabeth (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
I det kliniska vårdarbetet finns ett behov av in strument för mätning av patientens funktionella kapacitet. Elisabeth Hamrin ger en översikt över sådana instrument i denna artikel. Hon diskuterar också deras användbarhet dels i forskningen, dels i det löpande vårdarbetet.