Vårdrutinernas inverkan på den tidiga bindningen mellan föräldrar och barn - Wahlberg, Vivian (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Vad som händer under graviditet och förlossning och de första timmarna därefter påverkar på ett avgörande sätt barns och föräldrars beteende och ömsesidiga anpassning. I denna artikel redovisar Vivian Wahlberg egna och andras studier av hur vissa vårdrutiner inverkar på denna process. Vivian Wahlberg är sjuksköterska, barnmorska, dr med vet och är som forskarassistent vid Institutionen för pediatrik, Kl, bl a engagerad i tvärkulturella projekt inom detta område.