Fältexperiment inom primärvård - en presentation av två forskningsprojekt - Hulter Åsberg, Kerstin; Lindencrona, Catharina (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
Sidney Katz tillhör dem som tidigt intresserade sig för problem i samband med rehabilitering. Han är kanske mest känd för Katz’ index för bedömning av ADL-funktionen. I ett par arbeten redovisar han och hans medarbetare olika experimentellt utformade studier av hemsjukvårdens effekt. Dessa presenteras av Kerstin Hulter Åsberg och Catharina Lindencrona.