Samverkan i alkoholvård mellan psykiatrisk vård och socialtjänst - Schubert, Johan; Krouthén, Per-Johan (Socialmedicinsk tidskrift, 1984)
För att förbättra alkoholvården i Nacka har man i olika samarbetskontakter strävat efter att utveckla en ömsesidigt respekterad arbetsuppdelning mellan socialvård och psykiatrisk vård. Det har medfört en styrning av skilda kategorier alkoholmissbrukare till socialkontoren respektive de psykiatriska mottagningarna på ett sätt som är bättre avpassat för institutionernas kompetensområden. Behovet av utbildning och handledning är stort för alla som arbetar med alkoholvård.