Utvärdering av hälsoarbete - grundläggande modeller - Winoy, James (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Trycket på att utvärdera olika aktiviteter inom hälso- och sjukvården ökar. Motsättningen mellan optimering och maximering av hälsoarbetet accentueras som en följd ay nya lagar inom området. Det är också dags att ta tillvara alla olika typer av metoder för studier och inte fastna i det klassiska experimentet som den enda möjliga utvägen att utvärdera hälso- och sjukvård. Föredrag hållet vid Svenskt Socialmedicinsk Förenings vårmöte i Örebro, mars 1982.