Nytt från FSS: Utlämnande från socialtjänsten av uppgifter till domstol - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Sedan Föreningen Sveriges Socialchefer beretts tillfälle att inkomma med yttrande med anledning av skrivelse från Malmö socialförvaltning betr vissa frågor om utlämnande från socialtjänsten av uppgifter till domstol, får föreningen härmed anföra följande, se pdf. Den nya sekretesslagen har i betydande grad begränsat möjligheter bland annat för andra myndigheter att få uppgifter från socialtjänster- Föreningen finner att detta ökad skydd för den enskildes integritet är angläget att iaktta.