Temaledare: Kan vi planera bättre för primärvården och socialtjänsten? - Scherstén, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Vid ett symposium anordnat av institutionen för klinisk samhällsmedicin och enheten för forskning inom primärvård vid Lunds universitet tillsammans med vårdcentralen i Dalby och socialtjänsten i Lunds östra distrikt vid 1981 års Dalby-dagar konstaterades: - det behövs bättre planering och underlag. När primärvården nu inom den landstingskommunala hälso- och sjukvården får det primära ansvaret för hälso- och sjukvården och den primärkommunala socialtjänsten får motsvarande lokalområdesansvar inom sitt ämnesområde bör förutsättningar kunna skapas för en bättre och samlad samhällsplanering.