Hälsotillstånd och riskbedömning i barnaåren - Sundelin, Claes (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Vid 1982 års medicinska Riksstämma presenterades ett symposium benämnt "Hur kan vi mäta hälsoläget bland svenska barn?" Symposiet anordnades av sektionen för pediatrik gemensamt med sektionerna för barn- och ungdomspsykiatri samt socialmedicin. Deltagarna i symposiet har i detta nummer av Socialmedicinsk Tidskrift beretts tillfälle att publicera sina bidrag till symposiet. Utöver symposiebidragen presenteras i detta temanummer artiklar som redovisar hur barn påverkas av olika omgivningsfaktorer.