Hälsobegreppets innebörd - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Hälsobegreppet är mångtydigt och svårhanterligt både i vårdpolitiska och vetenskapliga sammanhang. Om man skall mäta hälsa och ohälsa måste man därför precisera sina begrepp. Nedanstående artikel behandlar olika aspekter man därvid bör ta hänsyn till.