Samverkan mellan barnhälsovård och socialvård - en metodstudie - Lannemyr, Gösta; Nylander, Ingvar; Zetterström, Rolf (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Följande artikel redovisar en samverkan mellan hälso- och sjukvården vid S:t Görans barnkliniker och socialvården i socialdistrikt 17 i Stockholm. Olika samverkansformer har prövats men interna klientkonferenser ute på en servicecentral har dominerat. I artikeln redovisas innehållet i samarbetet samt erfarenheterna därav. Arbetet ingår i ett större forskningsprojekt - "Projektet för småbarnsfamiljer på Norra Järva" - med syfte att genom tidigt insatta åtgärder och med bibehållen kontakt föräldrar - barn söka förebygga utvecklingen av fysisk och psykisk ohälsa hos barn.