Nytt från FSS: Våldtäkt och andra sexuella övergrepp - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Regeringen uppdrog 1977 åt dåvarande statsrådet Sven Romanus att sammankalla en kommitté för att se över lagstiftningen om sedlighet - brott. Kommittén antog namnet 1977-års sexualbrottskommitté. 1979 utvidgades direktiven till att även omfatta, dels en översyn av den åtalsregel för misshandel som fanns i brottsbalken. dels de särskilda åtalsregler som gäller för vissa med misshandel närbesläktade brott. Kommittén har tidigare avgett delbetänkande med förslag till lag om ändring i brottsbalken samt delbetänkandet "Åtalsregler vid misshandel". Kommittén överlämnade i december 1982 slutbetänkande med förslag till lagstiftning rörande sexuella övergrepp.