Social utblick: Infektion och missbruk - Stark, Birger (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Narkotikamissbruket engagerar många människor i vårt land. Engagemanget ser ibland ut att sluka människor helt och hållet. Och då det är ett angeläget, vårt och ur mänsklig synpunkt påträngande problem är engagemang fint. Vad om ibland förvånar och kanske avskräcker är oförsonligheten i engagemanget, det infekterade ställningskriget i frågan. Vad kan detta bero på? En svår fråga har sällan enkla lösningar! En komplicerad fråga har sällan en enda lösning!! Kan det vara så att det nya i missbruksproblemen som finns i narkotikamissbruket är så okänt, att det mer skrämmer än leder till balans?