Utvecklingen inom sjukvård i hemmet - Hedvall, Rut (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Sjukvård i hemmet är ingen exklusiv resurs enbart för de äldre utan skall vara tillgänglig för alla människor oavsett ålder och sjukdomens varaktighet i tiden. Under de senaste fem åren har en utveckling och en utbyggnad av sjukvården i hemmet kommit igång på ett flertal håll i landet. På vissa håll har denna utveckling bedrivits samtidigt med ett förändringsarbete inom äldreomsorgerna. Tyngdpunkten har legat i att utveckla samverkan mellan sjukvård och socialtjänst. Spri har kartlagt hur långt man kommit med utbyggnaden och utvecklingen av sjukvården i hemmet i hela landet och vilka resultat och problem förändringsarbetet fört med sig. Utredningssekreterare Rut Hedvall har fungerat som projektledare.