Kunskap som vi saknar - kunskap som vi inte använder - Boalt, Carin (Socialmedicinsk tidskrift, 1983)
Forsknings- och utvecklingsarbetet inom äldreomsorgen har inte bara många "vita fält" - outforskade områden där vi saknar användbara kunskaper. I många fall använder vi inte ens de kunskaper som finns. Inom forskningen är det vanligt att man försummar att knyta an till tidigare forskning och låter varje projekt framstå som unikt och originellt. I den praktiska verksamheten utnyttjas ofta inte forskarnas resultat. I artikeln försöker professor emeritus Carin Boalt ge en överblick över den forskning som faktiskt finns och vilka områden som är eftersatta. Carin Boalt har lett arbetet med att ta fram flera kunskapsöversikter och bibliografier inom området och är sannolikt den som bättre än någon annan överblickar kunskapsläget