Patientens självkänsla - en viktig resurs - Östman, Lars (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Jag tror att en patient med bevarad självkänsla och med så sannfärdig insikt som möjligt, i dialog med sjukvårdens auktoriteter, kan bli en viktig faktor för att nå en bättre sjukvård. Men framförallt kan patienten med bevarad självkänsla som resurs ge ett värdigt innehåll åt sitt enda liv framhåller författaren till denna artikel. I en personlig redovisning granskas patientens och personalens situation i dagens sjukvård av Lars Östman, Örebro, vars erfarenhet sträcker sig från egen mångårig sjukdom till rollerna som administratör och förtroendeman.