Forskning för förändring: - reflektioner kring en bok om förändringsarbete - Gustafsson, Rolf A (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Hur kan förnyelse ske i vårdarbete? Endera kan förändringarna initieras uppifrån genom lag stiftning och omorganisation eller nerifrån genom en utveckling vars tyngdpunkt ligger uti det dagliga vårdarbetet. I denna recension redovisas några reflektioner utifrån en samlingsvolym om aktionsforskningsförsök inom arbetslivet. Rolf A Gustafsson är verksam som forskare inom Forskargruppen för arbetslivets socialpsykologi vid psykologiska institutionen, Stockholms universitet.