Dagsjukvård på servicecentrum: Några resultat från en försöksverksamhet i Malmö - Wallengren, Brita; Samuelsson, Sven-Mårten (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Handikappade pensionärer skulle ha stor nytta av att vistas på servicecentra och utnyttja deras olika aktiviteter. På grund av sitt handikapp är de emellertid i dagens läge i många fall utestängda från den möjligheten. I artikeln beskrives ett samarbetsprojekt mellan Allmänna sjukhusets långvårdsklinik och socialförvaltningen i Malmö. Författarna redovisar två olika sätt att lösa problemet för de handikappade. Det bästa sättet synes vara att det på varje servicecentrum finns en befattningshavare tex arbetsterapeut som "håller i" denna verksamhet. Till sin hjälp behöver denna befattningshavare ett vårdbiträde med huvuduppgift att bistå de handikappade på centret. Författarna är verksamma vid långvårdskliniken, Malmö allmänna sjukhus.