Att genomföra sektorisering : En utveckling i flera steg - Strand, Börje (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
En omstrukturering av psykiatrin kräver att man skiljer på planering på kort och på lång sikt. Förändringarna skall inte bara gälla organisationen utan också vårdinnehållet. Ett positivt förändringsklimat måste skapas både hos politiker och administratörer och olika samarbetspartner. Helt nödvändig är också förankringen hos personalen, framhåller Börje Strand, utredningssekreterare på SPRI.